Inspanning voor het lichaam…

Veel mensen werken hard. Stress is nodig om te presteren. Echter, het werk bestaat veelal niet uit lichamelijke arbeid, maar uit denkwerk en tijdsdruk. Veel werk wordt zittend uitgevoerd. De werkhouding is eenzijdig. Met Tacoyo leert u zich te ontspannen. Daardoor bent u beter bestand tegen stress en de gevolgen daarvan. Tijdig ontladen is hard nodig. Als u te veel spanning niet kwijt raakt, kunt u dat op een gegeven moment terugvoelen in uw nek, schouders of rug.
Tacoyo is erop gericht lichaam en geest weer in balans te brengen. Het is een combinatie van conditietraining, ademhalings- en yogaoefeningen.

…ontspanning voor de geest

Teveel aan spanning verstoort de balans in het lichaam. Het lichaam reageert die overbelasting af op de meest kwetsbare plekken van het lichaam. Rug-, nek-, maag-klachten en hoge bloeddruk zijn typische gevolgen van geestelijke overbelasting. Niet alleen is Tacoyo erop gericht conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Het belangrijkste is dat u leert om uzelf te ontspannen.


• Spanning en stress te lijf gaan
Veel lichamelijke klachten hebben te maken met te veel stress of een slechte werkhouding. Nervositeit, hyperventilatie en problemen met het bewegingsapparaat hebben vaak stress als oorzaak. Naast het werk kan ook spanning in de privé-sfeer lichamelijk klachten tot gevolg hebben.
• Ontspanning
Waar spanning de oorzaak is van lichamelijke klachten, leert u met Tacoyo om uzelf te ontspannen. De training bestaat uit een afwisseling van intensieve fysieke oefeningen en totale ontspanning. U leert daarbij op uw ademhaling te letten en het lichaam te ontspannen en los te laten.
• Oorzaak
De oefeningen die u leert bij Tacoyo zijn bruikbaar in dagelijkse situaties waarin u met veel spanning te maken hebt. Een andere oorzaak van klachten is een verkeerde werkhouding. Veel mensen zitten acht uur per dag achter een computerscherm en gebruiken hun lichaam zeer eenzijdig.
• Voorkomen
Tacoyo maakt u bewust van de kwetsbare plekken in uw lichaam. U leert technieken waarmee u tijdens eenzijdig werk uw spieren kunt losmaken. Op deze manier kunt u aandoeningen zoals de “muisarm” en lage rugklachten voorkomen.